Velkommen til «Tanker blir bilder – kontemplativ fotografering» 11-14 februar 2016

3. november 2015 Artikler, Fotografi, Nyheter, Workshop 0

fotokurs

Velkommen til workshop: «Tanker blir bilder – kontemplativ fotografering»

Kameraet kan brukes til å berike livet på mange måter. Ved å fotografere kontemplativt vil du oppdage og utforske den ytre verden og ditt indre landskap samtidig. Mest interessante blir bildene når du klarer å kombinere de to! Vi skal fokusere på å bruke kameraet som et middel til å være mer tilstede og bevisst i øyeblikket. Slik vil du se deg selv og omgivelsene med nye øyne.

Øvre Sukke gård og nærområdet er som skapt for en slik tilnærming. I landlige omgivelser bor vi på gården sammen med høner, moskus-ender, islandshester, haner, griser og katter. Hege Bach og Espen Klaseide driver Øvre Sukke gård og brenner for økologisk mat og nærhet til naturen. De lever lidenskapelig etter sitt motto: – Det handler om å være mer til stede i livet, øke livsgleden, redusere stress og fremme god helse. Hege var også med på den første workshopen, og her er hennes respons på mail til oss etterpå:

 

«Døren inn til det indre rommet åpnet seg. Jeg er full av kraft og energi. TAKK.»

– Hege Bach

 

HVA ÈR EGENTLIG KONTEMPLATIV FOTOGRAFERING?

Kontemplativ fotografering handler om å være 100 prosent til stede her og nå. Du vet ­– den følelsen når du, kameraet og det du velger å rette kameraet mot blir étt. Det finnes ikke et fasitsvar eller en spikret definisjon, men sammen skal vi diskutere hva detkan bety ­– og hvordan du kan jobbe for å få det til. På Øvre Sukke gård må du bruke såkalte «vanlige omgivelser» og omforme dem til bilder. Dine særegne bilder. Det er en annen type utfordring enn når du befinner deg på spektakulære destinasjoner hvor alt er nytt, ukjent og fengslende. For når det spektakulære er fraværende, hva griper du som fotograf tak i da?

På og rundt gården finner du ro, levd liv, kultur og naturens gang. Det er kort vei fra de frittgående hønene til ferske egg på frokostbordet. Vi er nysgjerrige: Hvilken erfaring, måte å se på, tilnærming og personlighet har du som du vil bringe inn i bildene? Vi kribler etter å se!

Workshopens arbeidsform gjør at du tilegner deg flust av kunnskap og erfaring på kort tid. For nybegynnere vil bildegjennomgangene og introduksjonen til kjente fotografers arbeid slå dørene på vidt gap inn til fotografiets univers. Erfarne fotografer som allerede er bevandret i dette universet kan finne nøkler og låse opp nye rom. Fyll på kreativitetskontoen og inspirasjonskildene dine!

 

«Noen møter og opplevelser setter jeg større pris på enn andre. En flott og dedikert gjeng med vilje til å skape gode opplevelser. Profesjonelt og dyktig gjennomført!»

– Trond Andersen, fotograf og coach

 

VÅR EGEN KAFÈ

Vi bruker gårdskaféen Høns og Peoner som arbeidsrom. Den er holdt av kun til oss under workshopen! Her skal vi ha foredrag og bildegjennomganger. Du kan sitte her og arbeide på laptopen sammen de andre. Kaféen har også en terrasse – ta gjerne med saueskinnet og kaffen ut dit når vårsola varmer i husveggen.

EKTE MAT

Mellom foredrag, fotografering og gjennomgang av bilder vil vi nyte måltider i tråd med Hege og Espens matfilosofi: – Vi er overbevist om at det er bedre for kroppene våre å spise ren mat som ikke er tvunget til å vokse raskere enn sin egen skygge, som har hatt god tid til å ta opp næringsstoffene de har potensiale til å inneholde... Hege og Espens kraftkost er så langt det er mulig laget av lokale og økologiske råvarer. Selv er vi ikke i tvil om at skikkelig mat, tilstedeværelse og fotografering i godt selskap vil gjøre oppholdet på Øvre Sukke gård til et høydepunkt denne høsten!

 

«Jeg har funnet tilbake til min glød for fotografi og lysten til å sette i gang med prosjekter. Tusen takk.»

– Annelise Kirsebom

 

DAGSPLAN:

Torsdag 11. februar:

Ankomst kl. 17
Gjennomgang av medbragte bilder
Velkomstmiddag

Fredag 12. februar:

Fotografering
Diskusjon og foredrag om kontemplativ fotografi
Gjennomgang av dagens bilder

Lørdag 13. februar::

Fotografering
Foredrag om kontemplativ fotografi
Gjennomgang av dagens bilder

Søndag 14. februar::

Fotografering
Endelig gjennomgang av bilder
Tidlig avslutningsmiddag
Hjemreise kl. 17

 

«Selv en workshop på 3 dager er utfordrende og lærerik, når den er godt og generøst planlagt og gjennomført.»

– Anne Lytomt Hagen

 

Under første bildegjennomgang går vi i fellesskap gjennom bildene du har tatt med; 20 bilder printet i A4. Dette er viktig for at vi skal bli kjent med hvem du er, hvor du er fotografisk, og for å finne de fotografiske styrkene dine. Det er også en fin måte å bli kjent med hverandre på! Gjennomgangen er nyttig for å veilede deg videre under workshopen. Ta med bilder du mener representerer ditt nivå, og som du er interessert i tilbakemelding på.

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva slags utstyr trenger jeg?
Du trenger ikke avansert kamerautstyr, men vi anbefaler at du tar med et kamera du kjenner og som du kan stille tid og blender på selv. Du må kunne overføre bildene du tar til din medbrakte laptop. Ta også med en minnepinne, nysgjerrighet og ditt åpne sinn. Et stativ er ikke dumt om du vil jobbe med lite lys og lange lukkertider.

Jeg har ikke vært på workshop før. Passer dette for meg?
Ja. Noe av det fine med workshops er blandingen av deltakere. Til oss kommer hele spekteret av fotografer, alt fra ivrige amatører til profesjonelle fotografer. Du blir møtt på det nivået du befinner deg på, og du lærer enormt mye av å se på dem som har kommet lengre.

Jeg er en dreven fotograf. Passer dette for meg?
Ja. Kanskje har du stivnet i et spor og møtt den kreative veggen. Eller du søker nye innspill og inspirasjon. Trenger du en pause fra kommersiell fotografering og vil utvikle et personlig prosjekt? Vi kaster ball med deg og stiller spørsmålene som bringer deg videre.

Hva mener dere med «enkel overnatting»?
Denne workshopen foregår hjemme på gården hos Hege Bach og Espen Klaseide. De har laget i stand hjemmekoselige rom til gjester, men det er ikke egne bad til hvert rom. Det betyr at vi deler på dusjene og toalettene.

Hva slags klær skal jeg pakke?
Vanlig tøy holder. Ta med støvler eller vanntette sko som tåler å bli skitne. På høsten kan det være greit med et skjerf og en ulltrøye. Vindtett jakke, varme sokker eller innesko er også lurt.

Noe annet jeg bør tenke på?
Du kan leie kano på gården og padle i elva. En vanntett pose til kamera kan være smart.
Er du hestevant? Du kan ri en tur i nærområdet. Det er fine skogsveier rett ved gården. Ta i så fall med klær som passer til dette.

 

«Jeg var litt usikker på hva jeg kunne få til på en gård , og i et begrenset område. Synes at det var veldig nyttig å se hva en kunne se på et «vanlig» sted, ikke minst synes jeg det var veldig lærerikt å se hvor forskjellig alle deltagerene så omgivelsene og hva de valgte å ta bilde av.»


– Magne Geir Bøe

 

PRIS: 6950,-

Inkludert i den hyggelige prisen er foredrag, bildegjennomganger, personlig oppfølging, enkel overnatting i dobbeltrom og alle måltider. Tre enkeltrom er tilgjengelig mot et tillegg på 750 kr. Hege og Espens måltider er ikke bare fantastisk gode, de er også så langt det er mulig laget av lokale og økologiske råvarer. Snacks og kaffe/te mellom måltidene er også inkludert.

GENERELLE BETINGELSER

Ved avbestilling tidligere enn 8 uker før arrangementets startdato tilbakebetales beløpet (bortsett fra depositumet). Det gis ingen refusjon ved avbestilling etter dette.

BILDER FRA TIDLIGERE WORKSHOPER I KONTEMPLATIV FOTOGRAFERING

Det flotte hovedbildet øverst på siden er tatt av Kari-Anne Undlien, som var med på workshop i høst. Her kan du se flere smakebiter fra tidligere workshoper:

Tanker blir bilder, februar 2015  /  Tanker blir bilder, mai 2015

«Jeg kom hjem derfra med masse ny inspirasjon og iver. Min fotografiske horisont har utvidet seg betraktelig. Så takk!»

– Torolf Vågan

NÅ ER DET DIN TUR!

Når du fletter dine særegne evner, erfaring og personlighet sammen med det du ser rundt deg på gården tror vi resultatet vil åpne en ny dør i det fotografiske arbeidet ditt. Det er nemlig bildene bare du kan skape. Bakket opp av konstruktive bildegjennomganger og personlig oppfølging er denne workshopen vitamininnsprøytningen du trenger for å gjøre tanker til bilder.

NB: Kun 10 plasser.

Påmelding: Meld deg på ved å kontakte oss her

Velkommen til gards!

Kjærlig hilsen Tone Solholm og Torkil Færø (Fotografene)
og Hege og Espen (Vertskapet)

Om forfatteren

Admin:

0 Comments

Del dine tanker om denne artikkelen

(E-post-adressen din vil ikke bli publisert)

Legg igjen en kommentar