Champagnesmaking med Per Arne Gulbrandsen. Champagne og mat hånd i hånd

25. november 2015 Artikler, Champagnesmaking, Nyheter 0

thumbnail2

 

Takk for en fantastisk kveld med sprudlende stemning, vidunderlige møter og et varmt fellesskap.

– Hege Bach (Vertskap)

 

Lørdag den 21. november arrangerte vi champagnesmaking her på Øvre Sukke Gård. Nedenfor finner du en oversikt over champagner og menyen, samt bilder fra kvelden.

Ikke bare er det deilig… men godt for helsen også! What more can you ask for! Les mer her om fordelene med champagne

Følg med på neste smaking. Mer informasjon kommer på nettsidene våre.

 

Champagne meny:

Flight 1 – Paul Goerg

1.     Blanc de Blancs NV
2.     Blanc de Blancs 2002
3.     Cuvee Lady 2004

Flight 2 – De Saint Gall

1.     Premier Cru BdB 2007
2.     Vieilles Vignes BdB 2002
3.     Orpale 1998

Flight 3 – Palmer & Co

1.     BdB Millesime 2008
2.     Brut Millesime 2008
3.     Amazone de Palmer

Flight 4 – Mailly Grand Cru

1.     Brut Reserve NV (75PN/25CH)
2.     Exception Blanche 2000

 

Mat

  • Brød bakt på økologisk hvetemel kvernet på steinmølle, fra Kvelde Mølle. Ubleket og uten tilsetningsstoffer. Stekt i jerngryte. Naturell og med hasselnøtter.
  • Økologisk smør kvernet på fersk økologisk fløte. Fra Tine meierier.1. tørket og mortet traktkantarell fra skogen ved gården, en dæsj sitron litt olivenolje og bringebær sirup. 2. Valnøttsmør med cognac, valnøttolje og mandel olje. Valnøttene er helt ferske og nyplukket fra Himachal Pradesh i India.
  • Østers naturell med brød og smør
  • Ostetallerken med oster fra Eiker gårdsysteri. Rene oster fra utegående glade kuer. Mutchli, Holtefjell, vellagret og berbrie. Serveres med økologisk rugkjeks med et hint av lakris og fersk fiken.
  • Små russiske blini med økologisk Rørosrømme, en salsa av rødløk, vårløk, salt og sitron og løyrom kalix
  • Elg carpachio. Elgenkalven har vandret i skogene i Vivestad og falt for skuddet til en 16 år gammel jakt debutant. Serveres med parmesan og valnøtt og oliven olje.
  • Kamskjell rett fra nordishavet i salat med gressløk med ferske nyplukkede valnøtter fra Himachal Pradesh, granateple og balsamico vinegrette
  • Andebryst fra egen gård og gårdsand med kremet jordskokkpuré og portvinssaus
  • Jordbær og champagne sorbet.
  • Tarte Tatin med karameliserte plommer

 

Her kan du se noen bilder fra kvelden:

DSC_4010 DSC_3996 DSC_4044DSC_4031 DSC_4042 DSC_4051 (1)

Om forfatteren

Admin:

0 Comments

Del dine tanker om denne artikkelen

(E-post-adressen din vil ikke bli publisert)

Legg igjen en kommentar