About Us

HEGE & ESPEN WISH YOU WELCOME TO A CULINARY AND MINDFUL EXPERIENCE AT ØVRE SUKKE GÅRD

The farm is small and charming, located centrally in Vestfold.  It is a peaceful and quiet place surrounded by beautiful forest and farmland.  Spend the night in charming rooms, eat ecological and local food and experience Norwegian traditions. Enjoy a wonderful meal in the beautiful English greenhouse, in the charming café ‘Høns og Peoner’ or under the plum tree in the garden while you listen to the birds, the lambs and the quietness of the surroundings.

At the farm lives, in additions to Hege and Espen;  2 Iceland horses, 9 Mangalitza pigs, chickens, ducks, cats and bees.  We invite you to a holiday were you combine healthy and wonderful food with activities and peaceful and quiet surroundings.

Vertskapet

Espen:

Pappa til 3 flotte gutter, gift med Hege. Utdannet sivilingeniør og økonom. Jobbet som leder i næringslivet i mange år, ulike bransjer. Nysgjerrig og engasjert. Seiler. Har i hele sitt voksne liv vært opptatt av energiarbeid, meditasjon og selvutvikling. Espen er utdannet MBSR – mindfulness basert stress reduction instruktør og holder kurs på gården og for næringslivet. Jobber i halvstilling som mattelærer ved Rud videregående skole i tillegg til gården.

Hege:

Mamma til 2 flotte voksne gutter. Gift med Espen. Utdannet psykiatrisk sykepleier, coach, kognitiv terapeut, mindfulness instruktør, yoga lærer og massør. Matentusiast. Opptatt av mat som helse. Reiseglad eventyrer som trives med jording på gård og alt det nye jeg lærer hver dag! Jobber i halvstilling ved NVDPS (nordre Vestfold distriks psykiatrisk senter)  i et ambulant akuttteam. Holder kurs i selvutvikling og stressmestring, gir livsveiledning og er gårdskjerring.

Hos oss kan du senke skuldrene og nyte øyeblikket

På gården bor man som en del av familien. Måltidene inntas gjerne i fellesskap. Vi erfarer at rundt bordet oppstår gode samtaler, godt fellesskap og vennskap.

Vi har en stor deilig hage med et vakkert, engelsk drivhus i cedertre og en deilig terasse. I drivhuset dyrker vi tomater, fiken, druer, appelsin, sitron og tidlig grønnsaker som salat, agurk, redikker m.m. Her god plass til å sitte med et glass vin og en god bok, eller titte på stjernene og månen.

Gården og området inviterer til både ro og hvile, og aktiviteter av mange slag. Det er fantastisk å sykle på de mange landeveiene, padle kajakk i den vakre skjærgården, besøke alle de små idylliske byene: Tønsberg, Åsgårdstrand, Karljohansvern, gå turer på gamle stier og veier i urliknende skog eller bade i et av de mange skogsvannene eller på badestrendene ved kysten. Re golfbane er 10 minutter unna, det er 30 min å kjøre til klatreparken ”Høyt & Lavt”. Eller bare ligg i hengekøya med en god bok, sitt under plommetreet og filosofer over livet, eller drøm deg vekk i drivhuset.

Vi er stedet for de små og nære samlingene med personlig service og fokus på god mat og drikke og vakre beroligende omgivelser.

Vi tilbyr livsveiledning/terapi/coaching, massasje, stressmestring, yoga og trening i mindfulness. Ønsker du å starte dagen med yoga eller prøve å meditere bidrar vi gjerne til det også.

Vi bidrar gjerne med å hjelpe deg å planlegge reisen videre, eller kombinere opphold på gården vår med flere reisemål.

Velkommen til gards! Vi gleder oss til å treffe deg.